Η διακόσμηση του νέου σας σπιτιού σας συναρπάζει παράλληλα όμως σας αγχώνει καθώς θέλετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς πολλα έξοδα και κούραση.Είτε είστε ένας παλιός ενοικιαστής που θέλει να κάνει το διαμέρισμα που μένει για αρκετό καιρό να μοιάζει σαν καινούργιο είτε μόλις μετακομίσατε για πρώτη φορά σε ένα διαμέρισμα το άρθρο αυτό θα σας λύσει τα χέρια.

Συγκεντρώσαμε 5 σημαντικές προτάσεις διακόσμησης, που κυμαίνονται από χρωματικούς συνδυασμούς μέχρι την προσθήκη συγκεκριμένων επίπλων  , τα οποία θα διασφαλίσουν ότι το διαμέρισμα σας θα είναι λειτουργικό και όμορφο. Αλλά επίσης νεανικό, διασκεδαστικό και θα έχει την δικιά σας ταυτότητα.

1.Το χρώμα στους τοίχους
Εάν ξεκινήσετε με μια ουδέτερη βάση στους τοίχους τότε θα μπορείτε με μεγάλη ευκολία να προσθέσετε οποιαδήποτε διακοσμητική ιδέα έχετε χωρίς κίνδυνο να μην ταιριάζει στον χώρο.Ουδέτερο χρώμα δεν σημαίνει απαραίτητα άσπρο.Ως ουδέτερο ορίζεται ένα χρώμα που είναι ελαφρύ προς μέτριο και συνδυάζεται αρμονικά με άλλα χρώματα. Δηλαδή υπάρχουν ουδέτερα χρώματα  που έχουν διαφορετική χρωματική βάση μεταξύ τους.Γενικά,τα ουδέτερα χρώματα διακρίνονται σε ψυχρά (όπως μπλε ή πράσινη απόχρωση) και θερμά (για παράδειγμα καφέ και κόκκινες αποχρώσεις). Οπότε αρχικά πρέπει να επιλέξετε αν σας αρέσει ένα θερμό ή ενα ψυχρό ουδέτερο χρώμα.Οποιοδήποτε και να διαλέξετε ο χώρος σας θα φαίνεται εξελιγμένος και όχι παιδικός. Σε τελική ανάλυση, κανείς δεν θέλει ένα διαμέρισμα που να μοιάζει με ουράνιο τόξο. Εμπνευστείτε από αυτό το σαλόνι της φωτογταφίας ένα τέλειο παράδειγμα πολύχρωμης αλλά διακριτικής διακόσμησης.

Photo by Louis Hansel @shotsoflouis / Unsplash

2.Βάλτε τέχνη στους τοίχους

Ακόμα κι αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε έναν πίνακα ζωγραφικής, σίγουρα θα πρέπει να αντικαταστήσετε poster και φωτογραφίες που ίσως έχουν ξεμείνει στις αποθήκες σας χωρίς να θυμάστε απο ποιόν και πότε με κάποια νέα έργα τέχνης. Υπάρχουν εντελώς εύκολοι τρόποι για να κάνετε DIY έναν πίνακα ζωγραφικής. Σε περίπτωση αμφιβολίας μάθετε πως εδώ

Abstract Painting
Photo by Steve Johnson / Unsplash

3.Αλλάξτε τα έπιπλα

Μπορεί να έχετε ένα παλιό διαμέρισμα με εμφανή παλιά κουφώματα, παλιομοδίτικα πλακάκια και πολύ υγρασία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε υπέροχα έπιπλα. Γεμίστε το χώρο με κομμάτια που σας αρέσουν για να κυριαρχήσει η δικιά σας ταυτότητα και αισθητική. Σε κάθε δωμάτιο, επιλέξτε ένα εντυπωσιακό έπιπλο που θα είναι το επίκεντρο και θα εντυπωσιάζει. Με έναν εκπληκτικό κίτρινο ή μουσταρδή καναπέ ή μοντέρνο τραπέζι φαγητού, θα ξεχάσετε γρήγορα τα δομικά στοιχεία του διαμερίσματος που θίγουν την αισθητική σας και δεν μπορείτε να αλλάξετε.

France interior
Photo by Christelle BOURGEOIS / Unsplash

4.Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την κουζίνα

Τα διαμερίσματα συχνά συνοδεύονται από μικρές κουζίνες. Επωφεληθείτε από κάθε εκατοστό χώρου αποθήκευσης της κουζίνας μεγιστοποιώντας τον κατακόρυφο χώρο. Εάν η κουζίνα σας έχει ανοιχτά ράφια, τοποθετήστε πολλές στοίβες πιάτων σε κάθε ράφι, τακτοποιώντας  τα μαζί. Χρησιμοποιήστε τα επάνω ράφια για αντικείμενα με λιγότερη χρήση στα οποία δεν χρησιμοποιείτε  τόσο συχνά.Μην διστάσετε να προσθέσετε ένα απλό ανοιχτό ράφι και να εκμεταλευτείτε και το τελευταίο εκατοστό του τοίχου της κουζίνας σας.

Photo by Megan Markham / Unsplash

5.Το δάπεδο

Όταν το δάπεδο του διαμερίσματός σας δεν είναι τόσο κομψό, καλύψτε το πρόβλημα με ένα πολύ μεγάλο χαλί ή πολλαπλά μικρά χαλιά που ταιριάζουν μεταξύ τους αλλά και με την υπόλοιπη διακόσμηση του διαμερίσματος.Αυτή συνήθως είναι μία φθηνή προσθήκη που πραγματικά αλλάζει την αισθητική και πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε ένα μεγάλο χαλί, το οποίο μπορεί να είναι ακριβό.

Photo by Sina Saadatmand / Unsplash
Όσο καλή δουλειά και να κάνετε με την διακόσμηση του διαμερίσματος σας, η εύερεση και η ενοικίαση του καταλληλότερου για εσάς διαμερίσματος δεν παύει να είναι μία πρόκληση για αυτό μην ξεχάσετε να διαβάσετε το άρθρο μας :
Πώς μπορώ να αξιολογήσω ένα σπίτι πρίν το νοικιάσω
Θυμήσου! Εμείς στη RoofRate βοηθάμε τόσο στην επιλογή του κατάλληλου διαμερίσματος κάνοντας εκτενή έλεγχο πριν μεταφερθείς εκεί, τόσο και την αναλυτική περιγραφή της κατοικίας αφού έχεις αποφασίσει να την ενοικιάσεις, τραβώντας φωτογραφίες, 3D Tours και ελέγχοντας πληθώρα από checkpoints στέλνοντας μια αναλυτική αναφορά σε εσένα αλλά και τον σπιτονοικοκύρη.
RoofRate team