Η εξ αποστάσεως από το σπίτι μελέτη,παρακολούθηση μαθημάτων ή η εργασία μπορεί να σας ωφελήσει αλλά και να σας καταδικάσει σε μία οδυνηρή καθημερινότητα που απλά περιμένετε να τελειώσει..Η αλήθεια είναι πως όλοι έχουν την δικιά τους άποψη.Κάποιοι τονίζουν με μεγάλο ενθουσιασμό τα οφελη της εργασίας από το σπίτι και τον χρόνο που εξοικονομούν απο τις μετακινήσεις ενώ άλλοι μετράνε τις ώρες και τα λεπτά για να γυρίσουν στην παλιά τους καθημερινότητα όντας πλήρως αντιπαραγωγικοί και λυπημένοι.Παρόλα αυτά όλα εξαρτώνται από εμάς και το πώς αξιοποιούμε τον χρόνο μας.

Microsoft Surface Laptop 3 in Cobalt 

shot by : Charles Etoroma
Photo by Surface / Unsplash

Ας είμαστε αντικειμενικοί, υπάρχουν οφέλη στο να παρακολουθήσεις μαθήματα στο διαδίκτυο ή να δουλεύεις εξ αποστάσεως στο σπίτι.Λιγότερες μετακινήσεις, λιγότερη περιβαλλοντική  ρύπανση, λιγότερη πίεση, περισσότερο διαθέσιμος χρόνος με τα αγαπημένα σας άτομα .Είναι μία καλή περίοδος να βελτιώσουμε τη σχέση με τον σύντροφό μας, να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας και να εξοικονομήσετε χρήματα . Στην πραγματικότητα πολλά χρήματα.

1. Δημιουργήστε ένα χώρο στο σπίτι που σας ευχαριστεί

Home office by the window with white chair and mac computer set up
Photo by Tina Witherspoon / Unsplash

Ακόμα κι αν ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα, είναι πραγματικά σημαντικό να δημιουργήσετε έναν όμορφο χώρο που θα σας εμπνέει για τη μελέτη ή την εργασία σας. Καθαρίστε το γραφείο ή το τραπέζι της κουζίνας σας και κάντε χώρο για το φορητό υπολογιστή σας και ένα σημειωματάριο ή  βιβλίο.Βρείτε ιδανικά έναν χώρο κοντα σε παράθυρο για να μην νιώθετε εγκλωβισμένοι..Εάν έχετε συγκάτοικους φροντίστε να διευκρινίσετε ότι είστε απασχολημένοι και ότι δεν πρέπει να σας ενοχλούν όταν βρίσκεστε σε αυτόν τον χώρο γιατί εργάζεστε.

2. Κάντε διαλείμματα

take a break
Photo by Maria Teneva / Unsplash

Αν συνηθίζεται και εσείς να κάνετε ένα μεγάλο διάλειμμα από την δουλειά το μεσημέρι μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε.Σύμφωνα με έρευνα  του Πανεπιστημίου Baylor όσοι επιλέγουν  πρωινά διαλείμματα  (γύρω στις 10 με 11 το πρωί),  είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι, παραγωγικοί και έχουν περισσότερη ενέργεια από εκείνους που κάνουν διάλειμμα το απόγευμα.Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι  υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να μας ανανεώσουν κατα την διάρκεια του διαλείμματος.Το διάλειμμα δεν περιλαμβάνει απαραίτητα μια “μικρή” βόλτα .Μέχρι και το να ακούσεις λίγη μουσική, ,να μιλήσεις στο τηλέφωνο και να φύγεις μπροστά από τον υπολογιστή μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

3. Απενεργοποιήστε όλες τις ειδοποιήσεις σας

Photo by Jamie Street / Unsplash

Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική συμβουλή. Δεδομένου ότι η συγκέντρωσή μας είναι πολύ χαμηλή στις μέρες μας, είναι σημαντικό να την βοηθήσουμε τον εαυτό μας με κάθε δυνατό τρόπο, όπως αποφεύγοντας τους ψηφιακούς περισπασμούς και κυρίως τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.Eκεί συχνά ο χρόνος χάνεται θαυμάζοντας τις ζωές των άλλων.Το να θέσετε το τηλέφωνό σας σε αθόρυβη λειτουργία και να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε , είναι ίσως η μεγαλύτερη προστασία που μπορείτε να παρέχετε στον εαυτό απέναντι στον κόσμο της αυτοπροβολής,τον κόσμο των likes και των σχολίων.

4. Εφαρμόστε τη μέθοδο Bullet Journal

Back to school with a bullet journal
Photo by Estée Janssens / Unsplash

Έχετε δοκιμάσει κάθε είδους εφαρμογές και μεθόδους για την αύξηση της παραγωγικότητάς σας, αλλά τίποτα δεν λειτούργησε πραγματικά για εσάς; Ίσως να πρέπει να δοκιμάσετε την πολύ απλή και λειτουργική μέθοδο bullet journal . Μάθετε τα βασικά εδώ .

Για να βρείτε χωρίς κόπο,άμεσα και γρήγορα το ιδανικό σπίτι για εσάς που πραγματικά θα σας βοθήσει να είστε παραγωγικοί στο σπίτι σας συμβουλευθείτε το άρθρο μας : Πώς μπορώ να αξιολογήσω ένα σπίτι πριν το νοικιάσω

Θυμήσου! Εμείς στη RoofRate βοηθάμε τόσο στην επιλογή του κατάλληλου διαμερίσματος κάνοντας εκτενή έλεγχο πριν μεταφερθείς εκεί, τόσο και την αναλυτική περιγραφή της κατοικίας αφού έχεις αποφασίσει να την ενοικιάσεις, τραβώντας φωτογραφίες, 3D Tours και ελέγχοντας πληθώρα από checkpoints στέλνοντας μια αναλυτική αναφορά σε εσένα αλλά και τον σπιτονοικοκύρη.

RoofRate team