Η εύρεση ενός διαμερίσματος σε μία νέα πόλη είναι στρεσογόνα και γεννά μια σειρά προκλήσεων που όλοι θα θέλαμε να αποφύγουμε. Έχω επιλέξει την καλύτερη γειτονιά και τον κατάλληλο χώρο; Είναι ασφαλές να δώσω προκαταβολή από απόσταση χωρίς να έχω επισκεφθεί πρώτα το σπίτι; Θα είναι το διαμέρισμα καθαρό και απολυμασμένο; Θα μου επιστραφεί η εγγύηση μου;

Το άγχος μας κατά την εύρεση ενός διαμερίσματος διαμορφωνόταν μέχρι πρότινος από πολλούς παράγοντες με κυριότερους: Την εξοικείωσή μας με τον προορισμό ( νέες, άγνωστες πόλεις έρχονται με περισσότερο άγχος), η διάρκεια της διαμονής μας (μια διαμονή το Σαββατοκύριακο δεν μπορεί να πάει τόσο άσχημα) και τέλος,τον λόγο για τον οποίο πηγαίνουμε (η μετακίνηση με οικογένεια μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη) και πολλοί άλλοι παράγοντες.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω πλέον έχει προστεθεί η καθημερινή αβεβαιότητα και ο πανικός που η μετά Covid εποχή έχει επιβάλλει. Η πανδημία μας έκανε όλους αρκετά πιο ανήσυχους. Από κρίσιμες πτυχές της ζωής μας, όπως η υγεία της οικογένειάς μας, η δουλειά μας και η μελλοντική μας ευημερία, έως και λιγότερο σημαντικές προκλήσεις, όπως η αναμονή στις υπηρεσίες μεταφορών και η έλλειψη χαρτιού υγείας στα σούπερ μάρκετ. Είναι προφανές ότι η εύρεση κατοικίας με  υγειονομικές απαιτήσεις για παρατεταμένη διαμονή έχει γίνει μια διαδικασία πολύ πιο αγχωτική από πριν.

Όσο αισιόδοξοι και αν είμαστε για το πέρας αυτής της κρίσης, είναι αναμενόμενο ότι για μία μη καθορισμένη περίοδο πολλά πράγματα θα παραμείνουν διαφορετικά στον τρόπο ζωής μας. Κάποια λοιπόν από αυτά είναι και τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουμε ένα νέο σπίτι:

  1. Λιγότερο πυκνοκατοικημένες περιοχές

Οι άνθρωποι θα ξανασκεφτούν τη ζωή και την εργασία σε πολύ πυκνοκατοικημένα μέρη, κέντρα μητροπολεων και θορυβώδεις γειτονιές. Θα αποφύγουν την επίσκεψη σε πολυσύχναστους χώρους λιανικής ή την διασκέδαση σε δημοφιλή νυχτερινά κέντρα. Ενώ θα προτιμήσουν να περνούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με γνώριμα άτομα σε αντίθεση με το να συγκεντρώνονται όπου διακυβεύεται η ασφάλειά τους.

2.   Λιγότερη αλληλεπίδραση με ξένους ανθρώπους

Τα online viewings, remote support, διαδικτυακές αγορές και το ανέπαφο delivery είναι εδώ για να μείνει. Πολλοί άνθρωποι θα προτιμήσουν να μετακινηθούν σε μικρότερα κτίρια παρά σε γιγαντώδης πολυκατοικίες με πολυσύχναστους ανελκυστήρες και κοινόχρηστους χώρους. Όπως και περισσότεροι ενοικιαστές θα προτιμήσουν να χρησιμοποιήσουν το δικό τους αυτοκίνητο έναντι των δημόσιων συγκοινωνιών, οδηγώντας τη ζήτηση για θέση στάθμευσης να αυξηθεί σημαντικά.

3.  Ευρύχωρο και πολυλειτουργικό

Όλοι θα ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Έτσι, θα εκτιμήσουμε περισσότερο ένα καλό περιβάλλον εργασίας ή ένα χώρο για άσκηση. Οι προσδοκίες για ταχύτερη ροή στο Διαδίκτυο και βιντεοκλήση θα αυξηθούν επίσης. Τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια της μονάδας θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στα διαμερίσματα. Οι πάροχοι διαμερισμάτων, θα πρέπει να αναβαθμίσουν τις δυνατότητες εργασίας από το σπίτι και να είναι έτοιμοι να παρέχουν επιπρόσθετες υπηρεσίες, όπως εξοπλισμό προπόνησης peloton και εξοπλισμό σπιτιών με συσκευές IoT όπως Amazon Echo, Nest Learning Thermostats, Ring, iRobot Vacuums, και ακόμη πιο έξυπνες συσκευές κουζίνας, όπως το Anova Precision Cooker.

4.   Άψογη καθαριότητα

Οι ενοικιαστές θα θέλουν τα πάντα να φαίνονται καθαρά περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Κάθε ιδιοκτήτης ή διαχειριστής ακινήτων θα πρέπει να μας διαβεβαιώσει ότι κάνει πολύ περισσότερα από πριν για να προστατεύσει την υγεία και την υγιεινή μας. Να γνωρίζει τις λεπτομέρειες της προσέγγισης απολύμανσης και η επικοινωνία σχετικά με θέματα υγιεινής να είναι πιο συχνή και ρητή από όλους τους παρόχους διαμερισμάτων.

5.   Αξιοπιστία

Οι άνθρωποι θα γίνουν πιο συντηρητικοί και θα δοκιμάσουν λιγότερα νέα πράγματα από ό, τι στο παρελθόν. Οι γνωστοί πάροχοι υπηρεσιών θα κυριαρχήσουν στους νεοεισερχόμενους. Οι προτάσεις και οι διαδικτυακές κριτικές θα έχουν μεγαλύτερη σημασία από ποτέ. Η συνέχιση της επένδυσης στην εμπιστοσύνη, το brand, την προσωποποίηση λύσεων είναι τόσο καίρια όσο ποτέ.

Διάβασε περισσότερα σχετικά με την ενοικίαση σπιτιού εδώ.
ROOFRATE