Έχετε λοιπόν ένα Airbnb ή μία παραθεριστκή κατοικία που θέλετε να εκμεταλλευτείτε, αλλά συνειδητοποιείτε ότι δεν έχετε τον απαιτούμενο χρόνο να το διαχειρειστείτε μόνοι σας. Ή ίσως έχετε παρατηρήσει ότι χρειάζεται πολύ περισσότερη εμπειρία από ότι περιμένατε για να λειτουργεί σωστά και να λαμβάνετε υπέροχες κριτικές. Τι κάνετε;

Η πρώτη σκέψη είναι να αντλήσεις όσες περισσότερες πληροφορίες χρειάζεσαι από το διαδύκτιο, προσπαθείς λοιπόν να αφομοιώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα την γνώση που άλλοι χρειάστηκαν χρόνια δουλειάς και αποτυχιών για να αποκτήσουν. Δύσκολο αλλά εφικτό! Μπορεί πάλι όμως να έχεις καταλλήξει πως μερικές συμβουλές δεν θα έλυναν το πρόβλημα σου παρά μόνο αν είχατε ένα άτομο να τις εφαρμόσει και να σε βοηθήσει. Πως θα επιλέξετε αυτό το άτομο;

Παρακάτω ακολουθούν 10 συμβουλές για την εύρεση και πρόσληψη διαχειριστή ιδιοκτησίας Airbnb ή Vacation Rental.

1) Πόσες κατοικίες διαχειρείζεται;

Αυτή πρέπει να είναι η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνεις. Εάν η απάντηση είναι: «κανένα», μην προχωρήσετε περαιτέρω. Η βιομηχανία διαχείρισης ακινήτων και παροχής υπηρεσιών Airbnb και Vacation Rental (VR) είναι νέα, αλλά εάν άλλοι ιδιοκτήτες δεν χρησιμοποιούν αυτόν τον Property Manager, αυτό ίσως να μην είναι καλό σημάδι.
Εάν η απάντηση είναι "10 ή περισσότερα", τότε πρέπει να είστε ξεκάθαροι για το πόσα άτομα συνεργάζονται με τον διαχειριστή ακινήτων. Συνήθως, μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον 4 ώρες την εβδομάδα για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ένα ακίνητο Airbnb (εξαιρουμένου του χρόνου καθαρισμού - που συνήθως είναι έξτρα). Έτσι, δεδομένου ότι ο μέσος άνθρωπος διαθέτει 40 ώρες την εβδομάδα για εργασία, εάν ο δυνητικός σας διαχειριστής ακινήτων έχει 10 ή περισσότερες ιδιοκτησίες, πρέπει να είστε βέβαιοι ότι μπορεί να ανταπεξέλθει επαρκώς και για τη διαχείριση της ιδιοκτησίας σας.

2) Μια ιδιαίτερη παρουσίαση θα σας προσελκύσει και τους καλύτερους επισκέπτες

Θέλετε να προσλάβετε κάποιον που είναι γκουρού όταν πρόκειται για τη δημιουργία ελκυστικών καταχωρίσεων. Ανεξάρτητα από το αν είναι Airbnb ή άλλη πλατφόρμα σύντομης διαμονής, πρέπει να έχουν αποδεδειγμένη προσέγγιση:
Έχοντας επαγγελματική φωτογραφία του ακινήτου σας από πολλές διαφορετικές γωνίες, μία λεπτομερή πληροφόρηση σχετικά με τις ανέσεις της ιδιοκτησίας σας κ.α θα δώσετε στον ενοικιαστή την καλύτερη εντύπωση. Πώς επαληθεύετε τα λεγόμενα τους για τις δεξιότητές τους στη δημιουργία συμπαγών καταχωρίσεων; Ζητήστε τους να σας στείλουν τους συνδέσμους από 3 ενεργές ιδιοκτησίες που διαχειρίζονται.

3) Κριτικές

Τι πιο πειστικό από μία κριτική ενός προηγούμενου επισκέπτη; Ενώ ελέγχετε τα ακίνητα που διαχειρίζεται ο υποψήφιος Property Manager, αφιερώστε επίσης χρόνο για να διαβάσετε τις κριτικές. Είναι συνεπείς στην βαθμολόγηση 5 αστεριών; Προσπάθησε να βρεις αρνητικές κριτικές και να δεις τι τις προκαλεί. Εάν πρόκειται για κάτι εκτός του ελέγχου του διαχειριστή, αγνοήστε το. Αλλά αν πρόκειται για «μη καθαρό κατάλημα» ή «κακή επικοινωνία» ή ακόμα και «ο κλιματισμός δεν λειτούργησε» - τότε αυτό είναι κάτι που κινεί υποψίες για την αξιοπιστία του Manager.

4) Τιμή

Η σωστή τιμολόγηση είναι μια καλλιτεχνική επιστήμη. Θέλετε να μάθετε ότι ο διαχειριστής ακινήτων σας έχει τον παλμό της βέλτιστης τιμής ανα διανυχτέρευση για το ακίνητό σας. Υπάρχουν τόσες πολλές μεταβλητές - από την τοποθεσία, την εποχική ζήτηση, τον ανταγωνισμό, τις τρέχουσες εκδηλώσεις… οπότε χρειάζεστε κάποιον που καταλαβαίνει το ευρύ φάσμα μοχλών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διασφαλίσετε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή τιμή, μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα τη πληρότητα. Θέλετε κάποιον που να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία να το κάνει με επιτυχία.

5) Αμοιβή

Πόσο χρεώνουν και πόσο προτίθεστε να πληρώσετε; Mπορείτε να καταλήξετε οπουδήποτε από το 10% έως το 25% της νυχτερινής τιμής για να προσλάβετε έναν διαχειριστή ακινήτων. Μην μπείτε στον πειρασμό να ακολουθήσετε την φθηνή επιλογή. Θέλετε κάποιον που πρόκειται να ξοδέψει το χρόνο του ώστε να πάρει την καλύτερη απόδοση για εσάς, καθώς και να εξασφαλίσετε ότι λαμβάνετε συνεχώς κριτικές 5 αστέρων. Ταυτόχρονα, μην πληρώνετε υπερβολικά για υπηρεσίες ή προϊόντα που δεν θα χρειαστείτε - για παράδειγμα παροχές κορυφαίας γκάμας (σαπούνια, λευκά είδη κ.λπ.) όταν αρκούν οι παροχές μεσαίας κατηγορίας.

6) Επικοινωνία

Αυτό είναι πραγματικά απαραίτητο. Εάν θέλετε να προσλάβετε έναν διαχειριστή ακινήτων, πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνούν εξαιρετικά καλά - προφορικά και γραπτώς. Αυτό σημαίνει ενεργή ακρόαση τυχόν ζητημάτων που ενδέχεται να αντιμετωπίζετε εσείς ή οι καλεσμένοι σας. Επιπλέον, κάποιος πρέπει να είναι διαθέσιμος πέρα από τις εργάσιμες ώρες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω κινητού τηλεφώνου και εναλλακτικών μέσων. Η πραγματικότητα είναι ότι - η διαχείρηση ενός Airbnb, όπως ένα ξενοδοχείο, είναι 24 ώρες το 24ωρο, οπότε πρέπει να είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους καλεσμένους σας και να βοηθήσουν εσάς ως ιδιοκτήτες.

RoofRate