Στον σημερινό ψηφιακό κόσμο, οι διαδικτυακές καταχωρίσεις είναι η πρωταρχική δίοδος για να βρείτε με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο έναν ενοικιαστή. Οι χαμηλής ποιότητας φωτογραφίες, οι ανακριβείς πληροφορίες και η κακή εμπειρία χρήστη θα κάνουν όλες τους πιθανούς ενοικιαστές να κοιτάξουν αλλού, γι 'αυτό είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι καταχωρίσεις σας είναι συναρπαστικές. Ελαχιστοποιώντας την πολυπλοκότητα αναζήτησης κατοικίας του ενδιαφερόμενου μπορείτε να τους μετατρέψετε σε κατοίκους γρηγορότερα. Ακολουθήστε αυτές τις 10 αποδεδειγμένες συμβουλές για να μετατρέψετε περισσότερους δυνητικούς πελάτες και να αυξήσετε το εισόδημα σας:

1.) Να είστε περιγραφικοί

Για να δημιουργήσετε καταχωρίσεις υψηλής ποιότητας, πρέπει να έχετε λεπτομερείς, ακριβείς περιγραφές για το διαμέρισμά σας και τις ανέσεις του, όπως και πληροφορίες από τη γύρω κοινότητα και την εγγύτητα του καταλύματος σε πάρκα, καφετέριες και άλλα αξιοθέατα. Καθώς όλο και περισσότεροι ενοικιαστές κοιτάζουν πρώτα στο διαδίκτυο στην αναζήτηση στο σπίτι τους, είναι ζωτικής σημασίας οι περιγραφές σας να είναι διεξοδικές εάν θέλετε να αποκομίσετε περισσότερο ενδιαφέρον και να ζωγραφίσετε μια εικόνα για το πώς θα ήταν να ζει κάποιος εκεί. Επιπλέον, καταχωρώντας μία κατοικία με όσο το δυνατών εκτενέστερη και λεπτομερής πληροφόρηση, αποφεύγετε την σπατάλη πολύτιμου χρόνου από επαναλαμβανόμενα ερωτήματα ενδιαφερόμενων και ασάφειες που συνήθως ακολουθούν μια πρόχειρη καταχώρηση σπιτιού. Είναι πλέον αναγκαίο να διασφαλίσετε ότι θα λάβετε μόνο τους πιο κατάλληλους δυνητικούς πελάτες οι οποίοι θα σεβαστούν εσάς και το χώρο σας.

Όταν γράφετε τις καταχωρίσεις σας, είναι καλή ιδέα να ενσωματώσετε λέξεις-κλειδιά (luxury 2-bedroom apartment in the heart of Lisbon)  για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα σωστά φίλτρα και να αυξήσετε τις αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων.

2.) Δώστε προτεραιότητα στη φωτογράφιση

Οι σημερινοί ενοικιαστές είναι εξαιρετικά οπτικοί και βαμβαρδίζονται καθημερινά από διαφιμήσεις, επομένως είναι λογικό να φιλτράρουν αυτές τις οποίες είναι ποιοτικά ανώτερες. Οι καταχωρίσεις σας δεν αποτελούν εξαίρεση, δώστε εξαιρετικά μεγάλη σημασία στην φωτογράφιση του σπιτιού σας. Οι καταχωρίσεις χωρίς φωτογραφίες θα υποτιμούνται αυτόματα από πιθανόυς ενοικιαστές. Φροντίστε να συμπεριλάβετε τουλάχιστον 10 έως 20 φωτογραφίες του εσωτερικού, του εξωτερικού και του κοινόχρηστου χώρου - όσο περισσότερες τόσο καλύτερα. Βάλτε τα δυνατά σας στο να μάθετε τα απαραίτητα skills ώστε να έχετε μια τέλεια φωτογράφιση και επενδύστε σε εξοπλισμό φωτογραφίας και φωτισμού. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τη λήψη φωτογραφιών υψηλής ποιότητας:

  • Προτιμήστε μια ηλιόλουστη μέρα για να κάνετε τη φωτογράφιση σας, καθώς ο ήλιος προσφέρει φυσική διόγκωση του χώρου.
  • Πριν τραβήξετε φωτογραφίες, καθαρίστε και τακτοποιείστε την κατοικία σας
  • Βεβαιωθείτε ότι κάθε δωμάτιο είναι καλά φωτισμένο και οι κουρτίνες είναι ανοιχτές
  • Χρησιμοποιήστε ένα τρίποδο για να αυξήσετε την ποιότητα της λήψης
  • Τραβήξτε φωτογραφίες από κάθε γωνία, αφήνοντας την κάμερα στην ευρύτερη γωνία. Η τοποθέτηση της κάμερας στην πόρτα δίνει συνήθως την καλύτερη οπτική.

Η λήψη υπέροχων φωτογραφιών απαιτεί σίγουρα κάποια δεξιότητα. Εάν δεν έχετε το χρόνο ή τους πόρους για να τραβήξετε όλες τις ιδιοκτησίες σας, σκεφτείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία φωτογράφο/ επιθεωρητή για να τραβήξει φωτογραφίες του χώρου σας και τα προνόμια της γειτωνιάς σας κάνοντας την καταχώρηση σας να δείχνει απλά τέλεια.

3.) Αξιοποιήστε την τελευταία τεχνολογία

Μαζί με υπέροχες εικόνες, θα πρέπει επίσης να προσφέρετε σύγχρονους τρόπους προβολής και εμπειρίας του χώρου προσθέτοντας μια περιήγηση βίντεο(virtual tour) ή τρισδιάστατη εικονική περιήγηση. Εξετάστε το ενδεχόμενο να γυρίσετε μια περιήγηση βίντεο στο εσωτερικό της ιδιοκτησίας σας, καθώς και στο εξωτερικό του συγκροτήματος διαμερισμάτων σας και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

Για παράδειγμα, σε ιστότοπους που υποστηρίζονται από το AppFolio, μπορείτε να ενσωματώσετε άμεσα διαδραστικά μοντέλα 3D. Το AppFolio ενσωματώνεται επίσης με το εργαλείο Engrain's SightMap , ένα διαδραστικό χαρακτηριστικό χάρτη ιδιοτήτων που μπορεί να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους ενοικιαστές σας να κατανοήσουν καλύτερα την τοποθεσία μιας μονάδας και να απεικονίσουν τη διαβίωση τους εκεί.

4.) Προσεγγίστε περισσότερους δυνητικούς πελάτες

Η πλειοψηφία των ενοικιαστών σήμερα (72%) χρησιμοποιούν ιστότοπους καταχώρισης τρίτων, όπως το Spitogatos, το Apartments.com ή το Zillow όταν αναζητούν ένα διαμέρισμα σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποίησε η NMHC / Kingsley Associates. Ωστόσο, η εισαγωγή καταχωρίσεων μία προς μία σε πολλούς διαφορετικούς ιστότοπους μπορεί να είναι χρονοβόρα. Για να μην αναφέρουμε ότι πρέπει να θυμάστε να επιστρέψετε και να καταργήσετε τη καταχώρηση από κάθε ιστότοπο όταν αυτό ενοικιαστεί ή πουληθεί. Η χρήση ενός λογισμικού διαχείρισης ιδιοκτησίας που έχει αυτή τη δυνατότητα ενσωματωμένη απευθείας στο σύστημα μπορεί να εξαλείψει την απογοήτευση όπως το SyncBnB.

Αν θέλετε πραγματικά να επεκτείνετε την προσέγγιση χρηστών και να προσελκύσετε ακόμη περισσότερους ενοικιαστές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία όπως το AppFolio Premium Leads για να κοινοποιήσετε τις καταχωρίσεις σας στους κορυφαίους ιστότοπους ακινήτων.

5.) Κοινή χρήση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να οδηγήσετε την επισκεψιμότητα σε καταχωρίσεις διαμερισμάτων, ωστόσο πολλοί διαχειριστές ακινήτων δεν χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαφημίσουν κενές μονάδες. Στην πραγματικότητα, με βάση την έκθεση NMHC / Kingsley Associates, το 45% των ενοικιαστών επισκέφτηκαν ιστότοπους κοινωνικών μέσων της κοινότητας όταν αναζητούσαν το πιο πρόσφατο διαμέρισμά τους. Φροντίστε να διαφημίσετε τις ανοικτές καταχωρίσεις σας σε Twitter, Facebook, Instagram και Pinterest - και να συμπεριλάβετε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας της μονάδας σας και μια σύντομη, αλλά συναρπαστική περιγραφή.

6.) Βελτιώστε τον ιστότοπό σας

Αφού οι πιθανοί ενοικιαστές σας δουν την καταχώρισή σας σε ιστότοπο ενοικίασης τρίτου μέρους, είναι πιθανό να ελέγξουν τον ιστότοπο της εταιρείας σας στη συνέχεια. Σύμφωνα με τη μελέτη NMHC / Kingsley Associates, το 85% των ενοικιαστών δήλωσαν ότι επισκέφτηκαν τον ιστότοπο της εταιρείας όταν αναζητούσαν το πιο πρόσφατο διαμέρισμά τους. Εάν ο ιστότοπός σας φορτώνει αργά, περιέχει ανακριβείς πληροφορίες ή προσφέρει κακή εμπειρία χρήστη, οι προοπτικές σας θα απογοητευτούν και θα κοιτάξουν αλλού. Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι εύκολη στην πλοήγηση, είναι όμορφα σχεδιασμένος, φιλικός προς κινητά, βελτιστοποιημένος με SEO και πλούσιος σε περιεχόμενο.


7.) Επισημάνετε το online Viewing

Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε virtual tour ή 3D Video Viewing, τότε τώρα είναι η ώρα να επενδύσετε σe αυτή την επιλογή. Μπορείτε να ξεκλειδώσετε πολλές προοπτικές αναθέτοντας σε έναν έμπειρο επιθεωρητή ακινήτων την επιθεώρηση και την καταχώρηση του σπιτιού σας. Με αυτό τον τρόπο δίνετε την δυνατότητα στους ενοικιαστές σας να δουν και να ελέγξουν την καταλληλότητα του σπιτιού σας από απόσταση χωρίς να χρειάζεται να το επισκεφτούν προσωπικά. Αυτό σας γλιτώνει από πολύ χαμένο χρόνο σε μετακινήσεις καθώς και παρέχει στους ενοικιαστές μία συγουριά εμπιστοσύνης. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο RoofRate.

RoofRate